Weekendresor

Om du åker på weekendresor hinner du stöta på det här vildsvinet, som finns i München, södra Tyskland
Om du åker på weekendresor hinner du stöta på det här vildsvinet, som finns i München, södra Tyskland.

Weekendresor är utmärkta om du bara har en kort liten weekend på dig. Vart ska du resa då? Det första jag skulle ha gjort vara att springa in till chefen och säga att exakt just den här weekenden börjar på torsdag kväll och håller i sig till måndag afton. OK, säger chefen och den är en förståndig sådan.
Han ser ju direkt att du behöver röra på dig, och få lite mera inspiration. Då kastar dig på tåget hem, berättar för partnern att nu är det fyra dagars resa på G. Han eller hon blir kanske bara så där lycklig, men du ger dig inte.  Tack vare din inspiration och envishet, så sitter ni på tåget söderut kommande weekend. Då är det bara torsdag, och du kan boka av en av alla dina weekendresor.

Weekendresor  - Hamndekoration i Gallipoli, södra Italien
Weekendresor – Hamndekoration i Gallipoli, södra Italien

Weekendresor

Ni gör som de flesta andra, glider med tåget som tar er till Hamburg, och en första övernattning. Lite sen middag på något steakhouse, så är den dagen helt hemma. Ni går hem i den tyska höstnatten, kryper ner i er varma säng, och sover hejdlöst, tills det blir en ny dag, Fredag, den första på denna weekend.
Ni har absolut inget planerat, så när ni går på frukost, så snurrar det i era huvuden. Amsterdam, Haag, Paris, Berlin, Bonn, München, Gent, Antwerpen, och en hel del annat. Ni bestämmer er för att ta så långt bort det bara är möjligt, ni har ju ledigt en hel weekend och ni har fyra dagars interrail. Ni bestämmer er för vackra Budapest.

Huvudgatan i Bari kan du uppleva på weekendresor till södra Italien.
Huvudgatan i Bari kan du uppleva på weekendresor till södra Italien.

Fram med bahn.com och kolla vad som finns. Snabbt inser ni att tåget går om trettio minuter, så det är inte mycket att be för. Bara att kasta i sig senaste kaffet, upp på rummet, hämta väskan, och så en snabb promenad till hbf. Där köper ni en platsbiljett hela vägen till Budapest, ni får några olika eftersom det inte finns direkttåg. 

Ni kommer till tåget några minuter innan avgång, tåget står redan inne. Ni kliver på hittar snabbt era platser och slår er ner. Ni valde första klass, och det är knappt att ni hinner sätta er innan det serveras kaffe och en smörgås. Trots er sena frukost köper ni var sin och en kaffe. Det är saker som alltid slinker ner. Nu behöver ni inte bekymra er för toalettbesök, det finns fina toaletter på tåget. Koppla av och njuta er er viktigaste uppgift.

En Aperol Spiritz i Lecce, södra Italien, kan du hinna med på långa weekendresor.
En Aperol Spiritz i Lecce, södra Italien, kan du hinna med på långa weekendresor.

Framåt sen eftermiddag kommer ni till Budapest. Hotellet ligger även här på lagom avstånd, några minuters promenad. Checka in går utan problem, ni ägnade en liten stund på tåget åt att leta hotell. Ni skippar dagens middag, ni åt en sen lunch på tåget.
Ni väljer hellre att gå och lägga er lite tidigt, för att kunna spana in den vackra staden Budapest under resten av denna weekend. Man kan, om man nu vill ta en kortare tågresa tillbaka in till Tyskland, för då blir hemresan något kortare. Ni blir betydligt piggare på tisdag morgon. Man kan åka till Berlin, och där ta nattåget hem till Stockholm, en alldeles utmärkt resväg. Och ni bör vara lite piggare när ni kommer hem.

En hel dag, lördagen i Budapest, och halva söndagen. Sedan blir det dags att tänka på hemresan. Söndag eftermiddag tar ni tåget så långt upp i Tyskland ni bara kan. Kanske hela vägen till Rostock eller Gdansk. Därifrån kan ni ta färjan till Nynäshamn, vakna ganska utvilade på tisdagmorgon, och nästan hinna till jobbet i tid. Har ni lite flextid, så är det här en utmärkt tid att utnyttja detta.

Weekendresor och hamna i hamnstaden Bari, i Södra Italien. Här kan man gå runt stadsmuren i gamla stan.
Weekendresor och hamna i hamnstaden Bari, i Södra Italien. Här kan man gå runt stadsmuren i gamla stan.

När du nu stämplar in, på maxutnyttja flextid kommer chefen fram där bakom luckan och undrar hur helgen har varit. Det är knappt att du hör vad han säger, du är lite trött. Då säger han att; Jag trodde du skulle vila upp, i stället får jag se dig så här utlaka som jag faktiskt aldrig sett dig förut. Undrar om du får ta någon mera weekend för blir det en weekendresa, så kommer det ju att märkas…Vill du läsa mera om hur det är att åka tåg i Italien, så har vi en artikel om detta. Läs gärna.

Japanska körsbärsträd kan du uppleva betydligt tidigare än hemma om du åker på weekendresor.

Ett svar på “Weekendresor”

  1. Pingback: Weekendresa - Magazin 2 - fint