Gravad lax mannerström

Gravad lax kräver denna krydda
Dill behövs till Laxen enligt Mannerström

Det krävs två för att dansa, var det någon som sa. Jag vet dock inte om det krävs två för att få ihop en bra gravad lax mannerström , det finns två recept på godmatvarjedag, Mannerström och Aujalay? Vilken som är bäst kan jag inte avgöra, men om du surfar dit och provar de båda recepten i midsommar, så har du chansen att avgöra detta. Ni kan kanske ha en liten tävling vid midsommarbordet och se hur ni andra tycker. Den som röstar rätt och blir dragen, får en extra bit från det vinnande bidraget, för gravad lax.

gravad lax mannerström


Om tävlingen ska arrangeras, köp då en hel bit lax, och dela så att varje del får lika stor bit. Förutom de recept som finns så kan man ju alltid krydda den med lite egna upptåg. Men det bör man kanske göra efter man har provat, för herrar Leif Mannerström och Markus Aujalay har med all säkerhet tänkt ut sina recept ordentligt, och då kan det bli som den store konstnären sa, ett penseldrag till och hela skiten är förstört.
Både Leif Mannerström och Markus Aujalay är ju kända TV-kockar, och dessutom domare i Sveriges mästerkock, program där de gärna visar upp vad de kan. De båda har dessutom egna TV-kanaler på You Tube. Så vill du lära dig laga mat, då är det utmärkta kanaler att följa. Om inte annat för den väldiga inspirationen de båda ger. Det ska se ut som om de lagar mat hemma i sina respektive kök, för Leif Mannerströms del tror jag att det är så, men för Markus Aujalay så är det med stor sannolikhet en studio. Det spelar egentligen ingen roll, de båda är så skickliga, men för trovärdigheten kan jag nog tycka att Mannerströms modell är bättre. Lilla nya franska voven kommer in emellanåt. Antingen är det väldigt skickligt arrangerat, eller så är de hemma hos Leif.
Det ser trevligt ut vid Markus Aujalay också, det är inte tal om annat. Men det kan inte hjälpas, det blir lite mera arrangerat. Man kan inte få allt, jag får i vart fall se på när de glänser där vid spisen, och vem kan motstå Markus pillriga ögon när han tittar fram där under luggen, det är samma ögon som deltagarna i mästerkocken utsätts för, och de känner att de har absolut noll koll, för Markus ögon avslöjar inget för de deltagarna, bara för mig som ser hans videos på You Tube. Där är han så nöjd varje gång han provsmakar.
Numer kan du dessutom se hur Leif Mannerström skapar sin hovmästarsås, Leta på You Tube, så hittar du hans inslag. Det jag tycker är lite kul med dessa videor, är den hemliga ingrediens som de har. Och båda har samma hemlighet, jag ska inte avslöja den här, du får antingen titta in på godmatvarjedag, eller njut av de båda filmerna på YouTube.
Nu hoppas jag att jag lett in dig på riktigt goda recept. En gravad lax är alltid en gravad lax och det passar in lite överallt. Ska du ha kalas, då är det alltid hemma när du ställer fram ett fat med gravad lax, och en skål med hovmästarsås. Det finns säkert saker du kan toppa med, dill är ju en sådan krydda kan man säga så här. Dill behövs det ganska mycket av för att det ska bli en bra hovmästarsås. Övriga ingredienser hittar du om du tittar in på godmatvarjedag. som är den webplats du behöver om du ska hantera kökets favoriter, det vill säga recept.
I dessa härligt varma tider har du med stor sannolikhet plockat fram grillen, och påbörjat årets säsong med grillat. Det går att grilla lax, också, men laxen gör sig nog bäst där den är gravad.